"Батьківщина" проводит на площади Свободы акцию с требованием освободить Ю. ТимошенкоПредставники Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" проводять пікет на площі Свободи, біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, в акції беруть участь близько 200 осіб. Крім прапорів "Батьківщини", мітингувальники тримають прапори Народного руху України та Організації українських націоналістів, а також плакати з написами "Сьогодні Тимошенко - завтра ти", "Ні авторитарному режиму!" "Ганьба антинародним судам" і "Президента - порушника Конституції - у відставку".

Як повідомив журналістам заступник голови Харківської міськорганізації "Батьківщини" Микола Пахнін, пікетники вимагають негайно звільнити Юлію Тимошенко, винести їй виправдувальний вирок, а також припинити політичні репресії в Україні. "Ми намагаємося боротися з діями нинішньої влади європейськими методами, але якщо наші вимоги не будуть почуті, перейдемо до більш радикальних дій", - підкреслив М.Пахнін. Він також зазначив, що якщо екс-прем'єр-міністра на відпустять, харківська опозиція проводитиме пікети щотижня.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати.