Інститут регіональних політичних партій, які працюють тільки в якомусь одному регіоні, орієнтовані на виборця цього регіону і беруть участь тільки у місцевих виборах доцільно запровадити в Україні. Для цього необхідно внести поправки до закону України про політичні партії. Про це 14 липня заявив журналістам голова Харківського обласного відділення Комітету виборців України Михайло Камчатний.

За його словами, такі партії діють у багатьох розвинених країнах світу. "Не варто боятися кількості партій. У Японії, наприклад, 10 тис. партій, в Польщі - 500, в Німеччині дуже багато партій, у тому числі регіональних. Шляхом великої кількості політичних партій йдуть багато країн", - заявив М. Камчатний.

За його словами, необхідно також спростити процедуру реєстрації політичних партій. "У Польщі партію можуть зареєструвати 15 чоловік. В Україні ж процедура надмірно ускладнена: потрібно сформувати партійні організації в більш ніж половині областей, зібрати там по тисячі підписів протягом року, провести збори, прийняти статут і витримати численні перевірки Мін'юсту", - зазначив М . Камчатний.