У суботу, 17 березня, в Києві відбудеться з'їзд партії "Сильна Україна" (СУ), на якому буде розглянуто питання про злиття з Партією регіонів. Як повідомив 14 березня "SQ" депутат Харківської облради, голова облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков, це буде продовження з'їзду, який проходив в жовтні 2011 р. і був припинений для проведення подальших переговорів про злиття.

За словами А.Моченкова, сторонам вдалося досягти домовленості в даному питанні. "Сьогодні в Києві на засіданні Кабінету міністрів обговорювалося кадрове питання. За його підсумками можу сказати, що дев'ять членів партії "Сильна Україна" незабаром займуть пости віце-губернаторів в різних областях країни, у тому числі і в Харківській", - заявив А . Моченков.

Хто саме і коли буде призначений заступником голови Харківської облдержадміністрації, А.Моченков не уточнив. "Я думаю, говорити про це неетично, поки не підписано відповідне розпорядження губернатора", - зазначив він.

За словами А.Моченкова, в суботу він очолить харківську делегацію у складі 20 чоловік, яка відправиться на з'їзд "Сильної України". Після цього делегація відвідає всеукраїнський з'їзд Партії регіонів, на якому також буде розглянуто питання про злиття двох політичних сил.

Довідка "SQ". 16 серпня 2011 лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров заявили про прийдешнє об'єднання партій з метою консолідації реформаторських зусиль. 21 жовтня члени національного бюро партії "Сильна Україна" підтримали рішення про об'єднання з Партією регіонів.

22 жовтня на з'їзді "Сильної Україна" в Києві питання про об'єднання партії "Сильна Україна" і Партії регіонів був відкладений для узгодження кандидатур від партії "Сильної Україна" на посаді у виконавчій владі.