Молодые харьковские активисты показали В. Януковичу красные карточки

Акція "Харківщина, вставай!" пройшла сьогодні, 13 березня, на площі Свободи. У ній взяли участь близько 30 осіб - представники молодіжних організацій партій "Фронт змін", ВО "Свобода", "Народний рух України" та громадських організацій. Активісти тримали в руках червоні картки, що символізувало "незадоволеність діяльністю президента Віктора Януковича".

"Ми показали Віктору Януковичу червоні картки за невиконані обіцянки, які він давав молоді перед виборами. Ми маємо на увазі пільгове кредитування, зростання стипендій до розміру прожиткового мінімуму, збільшення кількості бюджетних місць у вишах", - заявив журналістам голова харківської міської молодіжної організації партії "Фронт змін" Віталій Мартинов. Учасники акції також тримали плакати з написами: "Робота для молоді?", "Житло для молоді або дача в Межигір'ї?", "Україно, прокинься!", "Свобода слова?", "Літали на гелікоптері, щоб не їздити розбитими дорогами?", "Через вас я поїду працювати за кордон", "Безвізова робота", "Ви все це обіцяли!".

"Наша вимога: або В.Янукович нарешті почне виконувати свою передвиборчу програму, або, якщо немає можливості або бажання це робити, піде, і нехай інші прийдуть і виконують свої обіцянки", - заявив В.Мартинов. За його словами, на площу повинні були вийти і молоді активісти ВО "Батьківщина", але "з об'єктивних причин до початку акції вони не встигли". Як додав В.Мартинов, у всіх молодіжних організацій, що підтримують вимоги мітингувальників, організатори акції зберуть червоні картки, запакують і відправлять до Адміністрації президента.

Акція пройшла в рамках всеукраїнської молодіжної кампанії "Вставай!". За словами В.Мартинова, вона буде вестися доти, доки "президент не почне виконувати свої обіцянки чи нова Верховна Рада не оголосить йому імпічмент". "Ми розраховуємо на увагу громадськості, яка побачить, що вже навіть у молоді немає сил терпіти цю владу", - повідомив він.