"За станом здоров'я екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко здійснюється динамічне спостереження медичного персоналу. Не менше трьох разів на день проводиться огляд ув'язненої, а також виконуються всі призначення комісії Міністерства охорони здоров'я", - заявив 13 січня журналістам начальник сектора охорони здоров'я управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Дмитро Корушин. За його словами, стан здоров'я Ю.Тимошенко зараз задовільний.

Д.Корушин повідомив, особистий масажист екс-прем'єра може бути допущена до неї в будь-який робочий час. "Масажист надала всі документи, які підтверджують її кваліфікацію", - зазначив він.

На питання журналістів, чи може Ю.Тимошенко вставати і ходити Д.Корушин відповів: "Вона підіймається, у разі необхідності їй допомагає її сусідка по камері". Начальник сектору охорони здоров'я додав, що від прогулянок Ю.Тимошенко відмовляється, але медики рекомендують розширити їй руховий режим: "Це лише сприятливо позначатиметься на стані її здоров'я".

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року стоосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.