Списки кандидатів від партії "Сильна Україна" для участі у місцевих виборах будуть сформовані з урахуванням результатів попереднього партійного голосування - так званого праймеріз. Про це повідомили "SQ" у прес-службі партії.

"Праймеріз - це можливість для кожного члена партії стати кандидатом від "Сильної України" на виборах до місцевих органів влади 31 жовтня 2010 р. Це відкритий, демократичний відбір, який дозволить визначити кращих із кращих. "Сильна Україна" надає реальний шанс кожному партійцеві просунутися в кар'єрі, реалізувати свої ідеї ", - повідомив керівник національного секретаріату партії Сергій Вітер.

Для участі в попередніх виборах кандидату необхідно подати заявку в місцеве відділення партії. Заяви будуть прийматися в регіональних, міських і районних організаціях "Сильної України" з 20 по 31 липня. Всю інформацію про порядок проведення попередніх виборів можна отримати у відділеннях партії на місцях і на партійному сайті www.silnaukraina.com.

Внутрішньопартійне голосування стартує 10 серпня. За кандидатів зі списку праймеріз свого району, міста, області члени партії зможуть проголосувати на сайті "Сильної України". Паралельно з інтернет-виборами, з 10 до 31 серпня відбудуться відкриті праймеріз. Громадяни зможуть голосувати в мобільних пунктах "Народний праймеріз", які будуть розташовані на центральних вулицях населених пунктів. На народне голосування виноситься той же список, що і на внутріпартійне.

"Проводячи попередні партійні вибори, ми хочемо оцінити потенціал кандидатів від нашої партії. Справа не в тому, щоб поставити в список "потрібних" людей. Ми хочемо знати, хто сьогодні користується реальною довірою на місцях. Ми шукаємо нових лідерів", - зазначив голова партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

Результати праймеріз будуть опубліковані на сайті партії на початку вересня.

 

Довідка "SQ". Праймеріз - рейтинговий відбір кандидатів на виборні посади серед представників однієї партії. Буває відкритим, коли голосувати може будь-який громадянин, і закритим, коли право голосу мають тільки члени партії, що проводить попередні вибори.