Більше тисячі кандидатів зареєструвалися в Харківському обласному виборчому комітеті для участі у виборах у депутати Харківської облради. 596 кандидатів з 35 партій мають намір балотуватися до облради за партійними списками і 431 кандидат з 37 партій балотується в одномандатних мажоритарних округах Харківської області.

Як повідомив 11 жовтня "SQ" голова Харківського облвиборчкому Олександр Русанов, кількість кандидатів не є остаточною, оскільки учасники передвиборної гонки можуть написати заяву і зняти свою кандидатуру з виборів, або комісія прийме рішення виключити кандидата за неправильно оформлені документи. "Обласна виборча комісія вже виключила одного кандидата, який балотувався за списками СДПУ (о), на основі його заяви, ще двох ми будемо виключати на сьогоднішньому засіданні комісії", - зазначив О.Русанов.

Так, за словами голови облвиборчкому, не балотуватися до облради наступного скликання вирішив депутат облради Валерій Цюрток, який висувався в одномандатному окрузі від партії "Народна довіра". В.Цюрток залишається кандидатом у мери м.Люботина, зазначив О.Русанов. Ще одного кандидата комісія прийняла рішення виключити за неправильно оформлені документи: кандидат у депутати за списками партії "Справедливість" так і не виправив неточності протягом відведених йому трьох днів, підкреслив голова облвиборчкому.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня. До Харківської облради буде обрано 68 депутатів за списками політпартій та 68 - за мажоритарними округами.