Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" Верховної Ради вимагають створення парламентської тимчасової слідчої комісії щодо інциденту, який стався 6 січня з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко в Качанівській колонії Харкова. Про це 11 січня повідомив УНІАН з посиланням на народного депутата Сергія Міщенка.

За його словами, сьогодні відбулося засідання погоджувальної ради ВР за участю представників Державної пенітенціарної служби. Представники фракції "БЮТ-Батьківщина" вимагали надати відеозапис з камери Ю.Тимошенко щодо інциденту, оскільки раніше правоохоронці підтверджували, що за Ю.Тимошенко ведеться відеоспостереження і проводиться відеозапис.

Окрім того, як зазначив С.Міщенко, Державна пенітенціарна служба заявила, що Ю.Тимошенко була надана допомога за 4 хвилини після того, як вона втратила свідомість. Як повідомив депутат, представники пенітенціарної служби відмовилися надати відеозапис інциденту, мотивуючи це тим, що відео у них не зберігається. "Вони не хочуть давати нам ці матеріали, бо знають, що на них будуть одразу видні всі обставини події", - підкреслив він. С.Міщенко зазначив, що саме тому фракції вимагають створення слідчої комісії.

Довідка "SQ". Раніше перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що 6 січня Ю.Тимошенко після прийому нібито ліків від ГРВІ втратила свідомість. За його словами, лікарі більше двох годин не могли вивести її з критичного стану.

У прес-службі Державної пенітенціарної служби заявили, що стан здоров'я Ю.Тимошенко задовільний, і вона знаходиться під постійним наглядом медпрацівників пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я. У ГПтС зазначили, що 7 січня було проведене медичне обстеження Ю.Тимошенко. "Це було викликано тим, що ввечері 6 січня Ю.Тимошенко відчула себе зле і звернулася до своєї сусідки по камері з проханням покликати медпрацівників. Уже за чотири хвилини Ю.Тимошенко була надана перша медична допомога", - повідомили в пенітенціарній службі.

11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.