Група депутатів з фракції "БЮТ- "Батьківщина" в ніч на 10 липня чергувала в харківській Центральній клінічній лікарні № 5 "Укрзалізниці", в якій проходить лікування екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Як повідомила "Українська правда", про це в соціальних мережах написав народний депутат Віктор Уколов. "Причина - хвору жінку для виконання політичного замовлення влади хочуть потягнути до суду. При цьому навіть судмедекспертиза ще не закінчена, хоча вона виглядає абсурдною. Вони поспішають з другою справою, тому що перша розвалиться в Європейському суді", - заявив він.

Разом з тим, Іван Первушкін (начальник Качанівської виправної колонії Харкова, в якій відбуває покарання Тимошенко) називає дії народних депутатів провокацією, повідомило інформагентство УНІАН. "Депутати пішли на необгрунтовану провокацію. Згідно з рішенням суду і написаною особисто Тимошенко заявою про відмову за станом здоров'я брати участь у судовому засіданні, ніхто не має права застосувати до неї примусовий привід, тим більше враховуючи той факт, що людина знаходиться на стаціонарному лікуванні", - підкреслив начальник колонії.

Довідка "SQ". Юлія Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією. 9 травня екс-прем'єра госпіталізували з Качанівській виправній колонії Харкова в ЦКБ № 5. Доктор Хармс був першим лікарем Тимошенко.

Сьогодні, 10 липня, має відбутися чергове засідання Київського районного суду Харкова за кримінальною справою щодо Тимошенко, в рамках якої вона обвинувачується у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на держбюджет.