Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ сьогодні, 12 липня, переніс на 16 серпня розгляд касаційної скарги адвоката Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на обвинувальний вирок у "газовій справі". Таке рішення, повернувшись з дорадчої кімнати, оголосив головуючий суддя Станіслав Міщенко, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Суд послався на те, що судова експертиза не готова і в суду як і раніше немає відомостей про стан здоров'я Тимошенко. В ході судового засідання прокурори заявили клопотання про перенесення засідання до отримання результатів експертизи. Захист Тимошенко висловилася проти перенесення розгляду касації. Адвокати наголосили, що присутність учасників сторін не обов'язкова - це лише право учасників. Також захист підкреслив, що Тимошенко відмовляється брати участь у судовому засіданні і вимагає розглядати касацію за її відсутності.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Ю.Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" (Харків) для лікування.

10 липня в Харкові пройшло судове засідання у другій кримінальній справі стосовно Ю.Тимошенко, в рамках якої вона обвинувачується в зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Слухання цієї справи перенесли на 23 липня.