Активісти партії "Зелена планета" закликають харків'ян вийти на пл.Свободи в знак незгоди з результатами виборів харківського міського голови. Про це 8 листопада заявила журналістам член партії "Зелена планета" Юлія Юдіна. За її словами, 9 листопада о 13.00 на пл. Свободи розпочнеться мітинг, після чого буде прийнято рішення, чи потрібно встановлювати в Харкові намети для учасників акції протесту.

За словами координатора харківського громадського руху "Зелений фронт" Андрія Ільгова, підтримати протест висловили бажання близько двох десятків громадських організацій, а також "сотні простих харків'ян". А.Ільгов відзначив, що щодня в партію "Зелена планета" дзвонять рядові громадяни, які готові вийти на площу і протестувати проти результатів виборів. "Нас уже неодноразово запитували, чому ми досі не вийшли на вулицю", - підкреслив координатор "Зеленого фронту". За словами А.Ільгова, ще невідомо, де саме будуть встановлені намети - на пл.Конституції або пл.Свободи. Також він зазначив, що якщо організаторам акції заборонять встановлювати намети, протестуючі готові лягти на каремати вздовж тротуарів.

За словами А.Ільгова, в акції планується участь близько 10 тис.осіб. Акція буде безстрокова, а її учасники планують домогтися або перерахунку голосів на виборах харківського міського голови, або проведення повторних виборів. "Чекати чесних рішень від судів не доводиться, а перерахунок за протоколами не має сенсу, тому що багато з них були переписані. Тому оптимальним результатом, як я думаю, стане проведення перевиборів у Харкові", - підкреслив А.Ільгов.

Довідка "SQ". Харківський міськвиборчком 5 листопада прийняв протокол за результатами виборів міського голови. У Г.Кернеса - 130 тис. 352 голоси виборців, у кандидата від ВО "Батьківщина" Арсена Авакова - 127 тис. 608 голосів, кандидата від Компартії Алли Александровської - 79 тис. 639. Різниця між основними конкурентами на виборах Г.Кернесом і А. Аваковим склала 0,63% на користь першого.