Харківська облорганізація Народно-демократичної партії (НДП) буде брати участь на місцевих виборах 31 жовтня тільки в мажоритарних округах. Про це 6 липня повідомили "SQ" у прес-службі партії. Рішення про участь у виборах було прийнято тому, що багато хто з регіональних лідерів партії є депутатами рад різного рівня.

Як повідомили в прес-службі, в партії напередодні з'їзду загальнопартійного триває дискусія, під час якої лунають пропозиції закрити НДП як політичний проект і заклики дати ще один шанс партійній молоді реалізувати себе в мажоритарних округах на чергових місцевих виборах.

За інформацією прес-служби, харківська облорганізація НДП проти об'єднання на виборах з іншими партіями і громадськими рухами. Зокрема, облорганізація отримала пропозицію співпрацювати з екс-губернатором Харківської області Арсеном Аваковим у його громадських проектах, однак через різке перетворення його громадського проекту в однопартійний ця пропозиція не знайшла підтримки. "НДП швидше піде за Партією регіонів, ніж за БЮТ", - відзначили в прес-службі.

Довідка "SQ". Вибори до органів місцевого самоврядування в Україні відбудуться 31 жовтня 2010 р. За відповідний проект постанови N6592 про призначення чергових виборів депутатів міських рад і сільських, селищних, міських голів у 2010 р. 1 липня проголосували 247 народних депутатів. Відповідно до прийнятого того ж дня у першому читанні законопроекту про місцеві вибори, планується, що вони будуть проходити за змішаною системою - половина депутатів будуть обиратися за списками партій, половина - в мажоритарних округах.