Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилася від лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" і вимагає, щоб відремонтовану для неї палату використовували для лікування хворих дітей. Відповідна заява Ю.Тимошенко розміщена на офіційному сайті "Батьківщини".

"Останнім часом вся пропагандистська машина влади працює для того, щоб розповісти країні і світу, як добре, комфортно, світло і весело живеться мені у в'язниці. У Качанівській колонії, а тепер уже і в лікарні" Укрзалізниці "що не день, то "відкриті двері", прес-конференції, брифінги, екскурсії, презентації, виставки нових меблів та інші демонстративні "бієнале". Така відверто цинічна "показуха" страшна й огидна. Саме тому я категорично відмовляюся від штучно створених бутафорських умов у лікарні "Укрзалізниці" і вимагаю, щоб все це використовували для лікування хворих дітей", - йдеться в заяві.

Говорячи про своє лікування, Ю.Тимошенко просить виконати в цьому питанні рекомендації незалежних лікарів на загальних підставах.

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Для цього там зробили ремонт у лікарняній палаті, де планували розмістити на лікування екс-прем'єра Ю.Тимошенко. Як повідомив журналістам 4 квітня головний лікар ЦКБ Михайло Афанасьєв, палату розширили, прибравши перегородку. Тепер тут розташовані ліжко, шафа, дві тумбочки, стіл і два стільці, плазмовий телевізор, холодильник. Стіни приміщення прикрашені картинами. Також у палаті є окремий санвузол. За словами головного лікаря, експрес-ремонт у палаті провели за рахунок "Укрзалізниці". "На сьогодні вся лікарня виглядає не так, як цей поверх", - зазначив він.