Гавриш предлагал газете 50 тысяч долларов за публикацию неправдивой информации обо мне - Шенцев

 

"Ніякого тиску з мого боку або застосування адмінресурсу стосовно мого опонента по виборчому округу Степана Гавриша немає", - заявив 5 жовтня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" народний депутат України (Партія регіонів), кандидат у народні депутати по 176-му виборчому округу Дмитро Шенцев, коментуючи заяви Гавриша про те, що йому не дали надрукувати газету з матеріалами про Шенцева.

"Гавриш заявив, що нібито вчора в його офіс прийшли мої представники і перешкодили його співробітникам випустити газету про мене. Я хочу розповісти, як це було. Приблизно тиждень тому Василь Островський - помічник і прес-секретар Гавриша - прийшов у громадську організацію при парламенті під назвою "Комітет з боротьби з організованою злочинністю і корупцією" з пропозицією виступити замовником кількох випусків щотижневої газети, які б поширювалися на території Харківської області в межах 176-го мажоритарного округу. Островський пропонував розмістити в цій газеті матеріали про мою скромну персону. Він говорив, що хоче опублікувати факти з мого життя, які взяв з інтернету. Матеріали ці містять, м'яко кажучи, не зовсім правдиву інформацію. Прийшли люди Гавриша вже з договором, за яким пропонувалося всю відповідальність за розміщений матеріал взяти цій громадській організації на себе. За це все ій запропонували 50 тисяч доларів ", - розповів Шенцев.

За словами нардепа, після цього співробітники громадської організації зрозуміли, що їх хочуть втягнути в порушення законодавства та виборчого процесу. "Тому, коли Островський прийшов до них вдруге (4 жовтня -" SQ "), вся розмова фіксувався на відео- та аудіоплівку. Островський приніс вже виправлений договір, підписаний засновником газети" Між рядків ". Громадській організації пропонувалося виступити замовником випуску газети. І коли розкрилося, що все це незаконно і робити цього ніхто не буде, хлопці з громадської організації вибачилися і попросили передати кандидату в народні депутати Степану Богдановичу, щоб він більше таким не займався, а змагався з опонентами в добрих справах, а не в чорному піарі. У результаті сьогодні ми почули заяви від Гавриша, що це нібито з нашого боку були вчинені неправомірні дії, щоб перешкодити виданню цієї газети", - заявив Шенцев.

Нардеп підкреслив, що про нього вже не раз розповсюджували недостовірну інформацію. "То мені приписували багатомільйонний особняк на Трухановому острові в Києві, то сотні тисяч гектарів, до яких я юридично ніякого відношення не маю. Тобто мені приписали всі господарства, які знаходяться в Харківській області, хоча я маю відношення тільки до двох", - зазначив Шенцев.

"Також хочу сказати, що Гавриш намагається перевести в площину судових процесів усі наші соціальні проекти та всі добрі справи, які ми робили і до виборів, і зараз. Ми будуємо дитячі майданчики, очищаємо колодязі, ремонтуємо дороги, поміняли вікна в дитячому садку, будуємо церкви, ведемо багато соціальних проектів. А Гавриш подає позови до суду, у яких звинувачує нас у підкупі виборців. У той же час я скажу, що вже люди, які живуть в окрузі, подають позови до суду на Гавриша за те, що він їх ображав. Тобто люди, ставлячи йому питання про його політичні погляди, у відповідь чули хамство і грубість, і вже подані відповідні позови", - додав Шенцев.
 

Гавриш предлагал газете 50 тысяч долларов за публикацию неправдивой информации обо мне - Шенцев Гавриш предлагал газете 50 тысяч долларов за публикацию неправдивой информации обо мне - Шенцев
Гавриш предлагал газете 50 тысяч долларов за публикацию неправдивой информации обо мне - Шенцев  

 

Довідка "SQ". Раніше Степан Гавриш не раз заявляв про використання адмінресурсу деякими кандидатами від партії влади в ході виборчої гонки, а також про тиск, який відчуває він, його агітатори та його прихильники.

5 жовтня Гавриш розповів ще про один випадок тиску, який стався в Києві. "Мій помічник був на зустрічі в громадській організації, яка обіцяла випускати у співпраці зі мною газету антикримінального характеру. Після зустрічі в кімнату увійшли вісім чоловік на чолі з відомим народним депутатом, який притиснув мого помічника і сказав йому: ти передай Гавришу, що він не повинен займатися чорнухою проти мого друга і нехай знімає свою кандидатуру. Якщо цього не трапиться, я сам приїду з цими хлопцями в його округ", - заявив Гавриш. За його словами, вчора він цілий день дзвонив своїм добрим знайомим у Партії регіонів, яким допомагав у важку хвилину, але вони не відповіли. "Тому я зараз не буду називати прізвища цього депутата і не скажу більше нічого. Я думаю, ми якось владнаємо це питання. Я б не хотів ставитися зневажливо до тих людей, яких я насправді поважаю, - а я поважаю президента, керівництво партії", - зазначив він.

Парламентські вибори відбудуться 28 жовтня і пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою. В окрузі № 176 балотуються: від Партії регіонів - народний депутат Дмитро Шенцев; від ВО "Батьківщина" - керівник організаційного відділу Фонду громадянських ініціатив Арсена Авакова Андрій Ільгов; від партії "УДАР" - підприємець Віталій Климко; від Компартії - вчитель Малиновської гімназії (Чугуївський район) Юрій Черкашин; від партія "Зелені" - голова облорганізації партії Геннадій Федоровський; самовисуванці - екс-заступник секретаря РНБО, академік Національної академії правових наук України Степан Гавриш; помічник-консультант народного депутата України Сергій Бугрєєв.