Сьогодні в харківську ЦКБ № 5 до екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, швидше за все, приїдуть члени спостережної місії Європарламенту, колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський і колишній президент Європарламенту Патрік Кокс. Про це 5 лютого повідомив "SQ" захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк.

Нагадаємо, Кокс і Кваснєвський вчора прибули в Менському колонію (Чернігівська область), де зустрілися з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.
 

Довідка "SQ". Місія Кокса та Кваснєвського почала роботу в червні 2012 р., після того, як в травні президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров домовилися про можливість створення такої місії для вивчення кримінальних справ проти колишніх членів українського уряду.

Тимошенко в 2011 р. була засуджена на 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває строк у Качанівській колонії Харкова. З 9 травня 2012 екс-прем'єр перебуває в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" на лікуванні.