"Смутні часи, через які пройшла наша країна, навчили нас цінувати політичну стабільність і з повагою ставитися до політиків, які здатні мислити державно і працювати єдиною командою заради спільної мети - процвітання України. Наше суспільство вже має стійкий імунітет до авантюристів від політики всіх кольорів і мастей, які, користуючись будь-яким приводом, намагаються заробити політичні дивіденди і відкинути Україну назад у часи безвладдя", - заявив голова Харківської облради Сергій Чернов, коментуючи акції протесту, які пройшли вчора, 3 листопада, на пл.Свободи в Харкові. Про це повідомив сайт облради.

У заяві зазначено, що сьогодні більшість країн Європи змушена долати явища, що виникають унаслідок економічної кризи. Проте "досвід і мудрість демократичної спільноти дозволяють політичним опонентам не переходити грань толерантності, знаходити компроміси і порозуміння, усвідомлювати, що глобальні проблеми об'єднують націю і вимагають відкинути ворожнечу".

"Зріле демократичне суспільство потребує конструктивної та відповідальної опозиції, здатної ставити інтереси народу вище власних амбіцій, працювати щодня, а не займатися маргінальним вуличним політиканством", - заявив С.Чернов.

Він також зазначив, що за результатами місцевих виборів у Харківській облраді працює шість фракцій політичних партій. "Під час прямих трансляцій пленарних засідань сесій мешкнаці регіону можуть на власні очі переконатися, як ті чи інші депутати використовують високий статус народного обранця: хто виходить на трибуну для реклами власної політичної сили, а хто працює заради покращення життя громад краю. Часи змінилися. Сьогодні довіру виборців можна отримати не гучними акціями на площах і в скверах, а кропіткою роботою з людьми на місцях", - резюмував С.Чернов.

З повним текстом заяви голови облради можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". Вчора на пл.Свободи пройшло кілька акцій протесту. Вранці відбувся мітинг за припинення повноважень президента і Верховної Ради. Близько 100 осіб, серед яких - представники партії "Фронт змін", а також Незалежної профспілки військовослужбовців України, - збирали підписи за відставку президента і розпуск Верховної Ради.

О 13.00 на площі розпочався мітинг представників ВО "Батьківщина" та інших опозиційних політичних партій. Було зібрано кілька тисяч підписів за відставку чинної влади.

За словами учасників мітингу, подібні акції проходили в Києві та у всіх обласних центрах України.