Партия "Сильная Украина" нацелена на либеральные реформы, которые необходимы стране - С. Тигипко

Партія "Сильна Україна" буде дотримуватися демократичних принципів під час найближчих регіональних виборів. Як повідомили "SQ" у прес-службі партії, про це 1 жовтня під час зустрічі з іноземними журналістами заявив лідер партії, віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко. За його словами, партія йде у владу, щоб проводити реформи.

 

"Ми - правоцентристська партія. Ми говоримо, що Україні сьогодні потрібні ліберальні реформи, і ми націлені на ці реформи. Якщо думати про перспективи партії, то, мені здається, деколи краще програти на посаді, але володіти ідеєю і працювати на неї", - підкреслив С.Тігіпко.

Коментуючи питання про демократичність виборчого процесу, віце-прем'єр зазначив, що п'ять останніх виборів в Україні були визнані демократичними, і зараз на виборах у регіонах йде жорстка конкуренція. Він також підкреслив, що прихильність ліберальним реформам і принципам демократії повинна залишатися ключовим пріоритетом розвитку України. "Ви можете знайти багато принципів, які у нас не на сто відсотків відповідають європейським стандартам демократії. Але якщо подивитися на наших сусідів, то ви побачите, що у нас далеко не найгірша ситуація з демократією. Комусь це може не подобатися, але ми - молода демократія. З часом, я думаю, ми будемо дотримуватися всіх стандартів, але зараз ми проходимо непростий шлях - і, слава Богу, що проходимо його", - заявив С.Тігіпко.