Начальник відділу комп'ютерних розробок приватного підприємства Харкова підозрюється в незаконному розповсюдженні баз даних з обмеженим доступом - вихідних кодів програмного комплексу "ХІТ". Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, підозрюваний завдав шкоди на 80 тис.грн. У чоловіка вилучено матеріальні цінності та обладнання на 135 тис.грн. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) Кримінального кодексу (КК).

У тих же діях підозрюється начальник відділу комп'ютерних розробок ТОВ. Збиток оцінений на аналогічну суму, стосовно підозрюваного порушено кримінальну справу за тією ж статтею КК.

Довідка "SQ". Програмний комплекс "ХІТ" призначений для автоматизації бізнесу торгових підприємств усіх форматів, оптової та роздрібної торгівлі, сфери послуг. Забезпечує координацію роботи керівництва, співробітників, клієнтів і партнерів підприємства.

При проведенні оперативно-профілактичних заходів для виявлення та припинення злочинів у сфері комп'ютерних технологій правоохоронці виявили в Харківській обл. 15 злочинів, склали 25 адмінпротоколів, 14 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, 25 - до адміністративної. Накладено штрафи на 12 тис.грн. Вилучено цінностей на 1 млн. 670 тис.грн.