Співробітники транспортної міліції Південної залізниці затримали трьох мешканців Харківського району, які крали кольорові метали з дросель-трансформаторів на Південній залізниці (ПЗ). Про це 27 липня повідомили "SQ" у центрі зі зв'язків з громадськістю управління МВС на Південній залізниці.

Як відзначили в прес-службі, останнім часом в районі залізничної станції Мерефа почастішали випадки крадіжок коштів управління руху поїздами. під час розслідування випадку крадіжки кольорового металу з дросель-трансформатора на ділянці залізниці між Покотилівкою і Мерефою правоохоронці затримали 24-річного мешканця Харківського району. Також були затримані його спільники 31-го та 34-х років. Міліціонери вилучили у затриманих сумку з речовими доказами й інструментом, а також моторолер, на якому перевозилося крадене. Підозрювані раніше судимі за зберігання наркотиків.

Правоохоронці встановили сім фактів розкрадання обладнання затриманими в районі ст. Мерефа. Порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, за якою затриманим загрожує до 5 років позбавлення волі. Сума збитку, заподіяного Південної залізниці, встановлюється.

"Сума виручки від продажу краденого в десятки разів менше суми збитку, заподіяного Південній залізниці. Дії зловмисників призвели до порушення графіка руху поїздів, і могли привести до більш важких наслідків", - заявив заступник начальника відділу карного розшуку лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці Дмитро Столяренко.