Харківські правоохоронці не пов'язують вчорашній напад на інкасаторів із попередніми (вчинені у 2001, 2004, 2005 і 2009 рр. - "SQ"). Про це 23 листопада заявила "SQ" начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Харківській області Лариса Волкова. За її словами, напад 22 листопада, найімовірніше, вчинили інші люди.

Як повідомив "SQ" джерело в правоохоронних органах, інкасаторський автомобіль потрапив у ДТП, чим і скористалися нападники. Напад міг бути і не запланованим, оскільки на інкасаторському автомобілі не було жодних розпізнавальних знаків. Нападники вступили в перестрілку з пасажирами автомобіля, після чого розбили скло бейсбольними бітами і забрали сумку з порожніми касетами від банкомату.

Як підкреслила "SQ" Л.Волкова, нападникам не вдалося викрасти гроші. "Сума, про яку деякі ЗМІ говорять як про нібито викрадену, - це, швидше за все, гроші, які числяться в банку. Однак ці гроші залишилися в банкоматах", - заявила Л.Волкова.

Довідка "SQ". Невідомі 22 листопада в районі вул. Данилевського, 19 у Харкові напали на машину інкасаторів. Раніше напади на інкасаторів відбувалися у 2001, 2004 і 2005 і 2009 рр.

Перший напад на інкасаторів у Харкові був скоєний 26 жовтня 2001 р. на вул.Дерев'янка, 44. У результаті один міліціонер загинув на місці, ще один отримав вогнепальне поранення. Заволодівши двома автоматами Калашникова, двома пістолетами Макарова, а також грошима (вони перебували в брезентових мішках), злочинці втекли з місця злочину на інкасаторському автомобілі.

26 жовтня 2004 р. двоє озброєних чоловіків напали на двох інкасаторів і водія біля 296-го відділення "Ощадбанку" (Харків, вул.Героїв Праці). Були вбиті інкасатор і водій, другий інкасатор був важко поранений. Зловмисники заволоділи 400 тис. грн. і пістолетом Макарова (табельною зброєю інкасатора), після чого зникли.

Третій напад стався 8 листопада 2005 р. на складі ТОВ "Укрптахосервіс" (пров.Станціонний, район Нової Баварії). У результаті нападу два інкасатори банку "Аваль" і працівник банку отримали вогнепальні поранення і померли на місці. Водій автомобіля ВАЗ-2109 у важкому стані був доправлений до лікарні. Грабіжники (обидва були в масках) з місця злочину зникли.

2 квітня 2009 р. близько 18.50 у відділенні "Ощадбанку" (вул.Клапцова, 3) злочинці розстріляли трьох інкасаторів з автомата Калашникова та поранили випадкову перехожу. Нападники заволоділи близько 300 тис.грн. і зникли з місця злочину.