У справі про вбивство судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекції антикваріату, порцеляни й монет, яка належала йому, а також вбивство на замовлення. Про це 16 грудня у Харкові повідомив журналістам генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

За його словами, призначені більше 30 експертиз: судово-медична, судово-імунологічна, судово-дактилоскопічна та інші. Слідство припускає, що зловмисники дуже ретельно готувалися до злочину, найімовірніше, їх було двоє.

За словами голови СБУ Ігоря Калініна, убитий суддя був одним з провідних нумізматів України, як фахівець у цій галузі був відомий і за межами країни. СБУ зараз працює саме в цьому напрямку. Загиблий колекціонував антикваріат, старовинний фарфор, монети та нагороди Великої Вітчизняної війни. Є версія, що частина колекції пропала. Зараз проводиться інвентаризація експонатів колекції, зокрема, наявні експонати звіряються з електронним реєстром, знайденим у домашньому комп'ютері сім'ї.

Справа про резонансне вбивство перебуває на контролі президента України.

Довідка "SQ". Нагадаємо, вчора, 15 грудня, в День працівників суду, була вбита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина й подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофімов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину