Невідомий в ніч на 16 червня пошкодив харківську клумбу з логотипом Євро-2012, яка була відкрита 7 червня на Університетській гірці. Про це 16 червня повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. За його словами, вночі після дощу невідомий "у прямому сенсі слова проїхався ногами по квіткових клумбах". На квітковому логотипі були чітко помітно сліди взуття. Наслідки вандалізму вранці 16 червня виявили перехожі і повідомили до комунальної служби міста.

Як зазначив В. Китанін, були пошкоджені 2 тис. 385 квітів. Вартість кожної квітки складає близько 2,5 грн. Зараз співробітники КП "Харківзеленбуд" працюють на місці. Клумба пошкоджена посередині, тому, щоб дістатися до зіпсованих квітів, робочі використовують спеціальні трапи. По трапах вони підходять до ушкоджених квітів, прибирають їх і висаджують нові.

За словами В. Кітаніна, представники Департаменту комунального господарства готують заяву в міліцію за фактом псування клумби і підраховують збиток, заподіяний вандалом.

Довідка "SQ". 7 червня в Харкові була урочисто відкрита квіткова клумба у вигляді офіційного логотипу Євро-2012. Клумба розташована на пл.Пролетарській, на схилі Університетської гірки. На ній висаджено 22 тис. квітів. Відкриття клумби приурочене до дворіччя до початку фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Польщі та Україні.