Харківські правоохоронці затримали людину, яка 17 лютого під час матчу "Металіст" - "Байєр" (Леверкузен, Німеччина) вкрала фотоапаратуру на харківському стадіоні. Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України в Харківській області.

У ході перевірки працівники міліції з'ясували, що напередодні матчу до прес-служби ФК "Металіст" звернувся чоловік, який пред'явив журналістське посвідчення одного з центральних телеканалів України і попросив надати йому акредитацію на відвідування території стадіону "Металіст". При оформленні документа людина залишила свої прізвище, ім'я та по батькові.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що людина з зазначеними паспортними даними не працює на жодному з телеканалів України. Виявилося, що прізвище, ім'я та по батькові, зазначені в заявці на акредитацію, належать мешкнацю Донецької області 1976 р. н., раніше неодноразово засудженому. Співробітники міліції доставили підозрюваного до Комінтернівського райвідділу міліції для дачі пояснень. Чоловік одразу зізнався у скоєнні крадіжки.

Як пояснив затриманий, він справді приїхав до Харкова з метою подивитися футбольний матч, але грошей на квиток йому не вистачало. Тому чоловік підробив журналістське посвідчення й одержав вільний доступ на територію стадіону. Під час футбольного матчу він украв фотоапарат зі штативом. Пізніше він продав їх за 3 тис. дол. на одному з ринків м. Харкова.

Наразі слідчим відділом Комінтернівського РВ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками ч. 4 ст. 185 КК України (грабіж, вчинений у великих розмірах). Затриманому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Речові докази - фотоапарат "Nikon" і штатив - правоохоронці знайшли і вилучили.

Підозрюваний затриманий в порядку ст. 115 КПК України, він перебуває у слідчому ізоляторі.

Довідка "SQ". На харківському стадіоні "Металіст" 17 лютого, під час матчу Ліги Європи "Металіст" - "Байєр", у кореспондента "Франс Прес" Cергія Супинського вкрали кофр з фотоапаратурою і триногу. У вкраденому кофрі перебував фотоапарат "Nikon" і об'єктив. Вартість вкраденого обладнання - понад 10 тис. дол.