На экс-прокурора Харьковской области В. Синчука совершено покушение

На колишнього прокурора Харківської області Василя Синчука скоєний замах. Коли вчора ввечері він повертався додому разом із двома знайомими (за деякими даними, це була його охорона), біля під'їзду будинку по вул. Петровського, в якому він мешкає, пролунав вибух. За інформацією джерела в правоохоронних органах, найімовірніше, вибухнула граната. Більш точні дані стануть відомі після проведення вибухотехнічної експертизи.

Екс-прокурор і один з його знайомих (1981 р. н.) Отримали травми середньої важкості (В.Синчук - в основному, травми ноги й обличчя) і відразу ж звернулися до обласної клінічної лікарні на вул. Трінклера. Зараз вони знаходяться в міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Як повідомила "SQ" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, слідче управління міліції вже порушило кримінальну справу за ч.2 ст.15 ст. 115 Кримінального кодексу України ("замах на вбивство").

За її даними, повідомлення до чергової частини Київського РОВД про вибух невідомого предмета біля під'їзду житлового будинку по вул. Петровського надійшло 12 березня о 20.30. На місце події виїхали керівники облуправління міліції, обласної і міської прокуратури, працівники оперативних підрозділів, слідчо-оперативна група, кінологи, вибухотехніки, криміналісти. Зараз співробітники міліції встановлюють обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину.

На экс-прокурора Харьковской области В. Синчука совершено покушение На экс-прокурора Харьковской области В. Синчука совершено покушение

 

Довідка "SQ". В.Синчук керував прокуратурою Харківської області з лютого 2004 р. до 30 червня 2010 р., коли написав заяву про звільнення у зв'язку з переведенням на роботу до Генеральної прокуратури України. Останнім часом мешкає в Харкові, займається бізнесом, захоплюється спортом, є власником фітнес-центру.