В Харьковском районе служащий частной землеустроительной фирмы задержан за вымогательство взяткиУ Харківському районі співробітники з боротьби з економічними злочинами затримали одного з відповідальних працівників приватної землевпорядної фірми за вимагання хабара в розмірі 9,5 тис.грн. Про це 11 жовтня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Навіть розуміючи, що за ними пильно стежать, усе одно деякі громадяни продовжують займатися своєю брудною і чорною справою. Ми дуже жорстко будемо відстежувати факти неправильного ставлення до людей і порушення земельного законодавства", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Як повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами регіону за фактами злочинних посягань на земельні ресурси порушила 49 кримінальних справ зі збитками понад 140 млн.грн. За цим справами заарештовано 6 осіб, відшкодовано 72 млн.грн., повернуто у державну та комунальну власність понад 100 га землі, а також накладено арешт на майно обвинувачених на 54 млн.грн. За фактами незаконного розпорядження землями лісового фонду порушено 21 кримінальну справу зі збитком понад 127 млн.грн.