Співробітники міліції затримали в Харкові 23-річного чоловіка, мешканця сел. Панютине Лозівського району Харківської області, який, скоївши вбивство бабусі, три дні переховувався у Москві (Росія). Про це 10 листопада повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

26 жовтня близько 23.00 молодий чоловік зайшов до своїх дідуся і бабусі (вона була йому нерідною), щоб попросити рослинної олії. Діда вдома не було, а 62-річна пенсіонерка, яка була в нетверезому стані, за словами молодої людини, почала його ображати (у них часто виникали сварки). У відповідь онук розкидав меблі і речі в будинку і хотів піти, але почувши на свою адресу чергову образу, вдарив жінку по голові. Вона впала, а онук пішов, залишивши її на підлозі.

Вранці молодик ще раз зайшов до родичів, бо побачив відчинені двері (він мешкав в іншій частині того ж будинку). Діда, як і напередодні, вдома не було, а на підлозі лежала мертва бабуся (як встановили пізніше, вона померла від крововиливу в мозок). Злякавшись покарання за вчинене вбивство, чоловік вирішив бігти до Харкова, а звідти - до Москви. Там він переховувався у своєї дівчини і зателефонував матері, яка також мешкає в Москві, і розповів їй про скоєне вбивство. Вона вмовила сина повернутися до Харкова і піти до міліції.

Співробітники Лозівського міськвідділу міліції встановили зв'язок з матір'ю підозрюваного, і вона їм повідомила, в якому поїзді повертається до Харкова її син. На пероні його затримали оперативники. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від семи до п'ятнадцяти років.