У Харкові за перевищення службових повноважень засудили двох колишніх співробітників міліцейського спецпідрозділу з охорони громадського порядку. Як повідомив 6 жовтня сайт прокуратури Харківської області, Фрунзенський районний суд Харкова своїм рішенням від 19 вересня засудив охоронців 28-ми та 34-х років до трьох і трьох з половиною років позбавлення волі відповідно (за ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України) .

На початку грудня 2008 р. міліціонери перебували на чергуванні в одному з супермаркетів Харкова. Біля каси вони затримали громадянина, який прийшов за продуктами, і звинуватили його в крадіжці товару та порушенні вимог закону "Про міліцію". Утримуючи потерпілого із застосуванням наручників, вони завдали йому тілесних ушкоджень легкої і середньої тяжкості. Увечері лікарі бригади швидкої медичної допомоги, прибувши до приміщення, де перебував затриманий громадянин, госпіталізували його до міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Вирок суду ще не набув чинності. Прокуратура оскаржила вирок суду, пропонуючи призначити міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.