На шахте в Луганской области произошел взрыв. Погибли 17 человек17 шахтарів загинули в результаті вибуху на шахті "Суходольська-Східна" ПАТ "Краснодонвугілля" у Суходольську (Краснодонський район Луганської області). Про це повідомив "Корреспондент".

Вибух стався 29 липня о 1.57 на горизонті 915 метрів. Усього на аварійній ділянці працювало 28 гірників. Двоє з опіками і травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані, доля ще дев'яти невідома.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 11 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості. На місці аварії працює група, яку очолює міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, й оперативна група Головного управління МНС у Луганській області.

За попередніми даними, причиною аварії став вибух повітряно-метанової суміші. У зв'язку з аварією на шахті президент України Віктор Янукович терміново відбув з Криму до Луганської області.

Довідка "SQ". Шахта "Суходільська-Східна" здана в експлуатацію у грудні 1980 р. Глибина розробки становить 785-1028 метрів. На шахті працює понад 3,5 тисяч осіб. Шахта "Суходільська-Східна" - одна з найбільш небезпечних у Донецькому вугільному басейні у зв'язку з підвищеною небезпекою раптових викидів вугілля і газу. 9 червня 1992 р. у результаті вибуху метану і вугільного пилу в шахті було травмовано 100 осіб, з яких 63 загинули. 13 серпня 2006 р. на шахті стався вибух, 8 шахтарів загинули, 5 були поранені.