В киевском мегамаркете "Караван" грабитель застрелил троих охранниковУ київському торговельно-розважальному центрі "Караван", розташованому на вул.Луговій, 12, невідомий відкрив вогонь по охоронцям. Як повідомив "УНІАН" з посиланням на центр громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві, відвідувач магазину був викритий у крадіжці та почав стріляти з вогнепальної зброї по співробітникам приватної охорони. Троє чоловіків загинули на місці, четвертий госпіталізований до реанімаційного відділення однієї з лікарень міста.

Як повідомляють "Подробиці", стрілянина в "Каравані" сталася вчора близько 15:00. Камери спостереження зафіксували, як підозрюваний узяв у продуктовому відділі гіпермаркету буханець хліба, а потім поклав собі до кишені флеш-накопичувач. Коли невідомий вийшов за лінію кас, спрацювали контрольні рамки. Двоє охоронців зупинили чоловіка і запропонували йому пройти до кімнати охорони. Через нетривалий час касири помітили, що, крім покупця, який відразу ж залишив ТРЦ, з кімнати охорони ніхто не вийшов. Запідозривши недобре, одна зі співробітниць гіпермаркету заглянула до кімнати і виявила там чотирьох охоронців, що лежали в калюжі крові. На місце подій викликали міліцію, яка, за словами керівника центру громадських зв'язків ГУ МВС у Києві Ігоря Михалка, прибула за 10 хвилин після скоєння злочину.

"Коли вбивця разом з двома охоронцями зайшов до кімнати, де знаходилися ще двоє співробітників служби безпеки, і йому запропонували показати, що у нього в кишенях, він вихопив зброю, імовірно пістолет калібру 9 міліметрів, і відкрив швидкий вогонь. У беззбройних охоронців не було жодних шансів: троє були вбиті на місці, а один отримав важке поранення і був госпіталізований", - розповів виданню Михалко, уточнивши, що на місці вбивства знайдені гільзи, а злочинець "стріляв надзвичайно точно, можна сказати, професійно". Оскільки невідомий був зафіксований камерами спостереження, його фотографії вже розміщені на сайті ГУ МВС столиці. Це невисокий темноволосий чоловік спортивної статури віком 25-30 років. На ньому були сірі джинси, темна футболка і коротка шкіряна куртка захисного кольору.

За фактом події слідчий відділ Оболонського районного управління міліції порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"; покарання - від 10 років позбавлення волі до довічного ув'язнення). У столиці оголошений план "Перехоплення" і посилено патрулювання вулиць. До ТРЦ "Караван" прибули кінологи, проте службовий собака, який узялв слід злочинця, довів оперативників лише до гаражів, розташованих за торговельно-розважальним комплексом. Після цього слід був втрачений.

Загиблі - 31-річний Володимир Б., 28-річний Дмитро М. та 30-річний Олександр З. - були киянами. Важко поранений 31-річний Павло Ф. Він відразу ж був госпіталізований до міської клінічної лікарні швидкої допомоги. Як повідомило джерело в лікарні, охоронець отримав два кульових поранення: одне в область серця, а інше в шию. За словами співрозмовника, потерпілому пощастило двічі: перша куля не потрапила точно в серце, постріл розгорнув жертву на місці, тому друга куля увійшла в шию збоку. Якби поранення довелося в передню частину шиї, потерпілий, найімовірніше, помер би від втрати крові. "Лікарі витягли обидві кулі, і зараз пацієнт знаходиться в реанімації. Його стан стабільно важкий. Але якщо все зроблено правильно, у нього непогані шанси", - зазначив співрозмовник.

Керівництво компанії "Адвентіс", якій належить комплекс "Караван", оголосило про нагороду в 100 тис. грн. тому, хто повідомить інформацію, яка може сприяти розкриттю цього злочину.