Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству соціальної політики перевірити обгрунтованість цін на путівки до дитячих літніх таборів. Як повідомило інформагентство УНІАН, про це він заявив сьогодні, 23 травня, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

"Якщо ціни будуть випереджати можливості бюджету компенсувати вартість путівок, ми ніколи не збільшимо кількість дітей, яким забезпечуємо оздоровлення", - підкреслив М.Азаров. Він зазначив, що у 2011 р. один день перебування в дитячому оздоровчому закладі коштував, за даними Держкомстату, від 81 грн. у Чернівецькій області до 183 грн. у Криму, тобто путівка на 21 день коштувала від 1700 грн. до 3843 грн. "Слід подивитися на обгрунтованість цін на путівки і на те, щоб вони, принаймні, не дорожчали більше, ніж на рівень інфляції, який у нас дуже помірний", - підкреслив прем'єр-міністр.

Також М.Азаров наголосив на необхідності забезпечення зразкового санітарного стану місць відпочинку.

Довідка "SQ". У Харківській області мешкає 242 тис. дітей від 7 до 17 років. На диспансерному медичному обліку перебуває 99 тис. дітей, які мають хронічні захворювання і потребують повноцінного оздоровлення. Всього на Харківщині у 2011 р. працювали 39 таборів, з яких 13 - районного підпорядкування.