Представники партій, що входять до Комітету опору диктатурі в Україні, а також партія "УДАР" Віталія Кличка 22 січня під час святкування Дня Соборності і Свободи України на Софійській площі в Києві підписали угоду про спільні дії. Як повідомив офіційний сайт ВО "Батьківщина", в угоді сказано, що її учасники:

- погоджують спільні політичні принципи і підходи, з якими виступають на парламентських виборах 2012 р.;

- здійснюють скоординовані дії, спрямовані на забезпечення підготовки та проведення чесних виборів народних депутатів України (йдеться і про узгодження кандидатур членів окружних і дільничних виборчих комісій, спостерігачів, забезпечення їх ефективної роботи);

- формують єдиний список кандидатів у народні депутати України, які будуть балотуватися в мажоритарних округах, за принципом - один округ - один кандидат від об'єднаної опозиції.

Довідка "SQ". 8 серпня 2011 р. представники 9 опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі в Україні. Заяву про створення комітету підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна Україна", "Наша Україна", Народного Руху України і "Фронту змін". 9 серпня до комітету приєдналися ВО "Свобода" та Українська соціал-демократична партія. Пізніше "Громадянська позиція" вийшла зі складу комітету.