Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилася від участі в судових засіданнях в Україні. Про це 22 грудня заявив керівник групи адвокатів Ю.Тимошенко Сергій Власенко, цитуючи її заяву, передало інформагентство "РБК-Україна".

"Спостерігаючи з-за грат Лук'янівського СІЗО за спектаклем жаху, безглуздя й абсурду, на який перетворився судовий процес, пов'язаний з моїм ім'ям, я прийняла рішення: відмовитися від будь-якої участі в цьому ганебному процесі і від подачі касації на рішення судів першої та другої інстанцій", - зазначено в заяві. За словами С.Власенка, це рішення стосується всіх без винятку, у тому числі і її захисту, тому завтра вони не збираються бути присутніми на судовому засіданні.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Її визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати.

Апеляційний суд Києва 22 грудня оголосив перерву в розгляді апеляції Ю.Тимошенко на вирок Печерського райсуду до 10.00 23 грудня.