17-летняя первокурсница ударила букетом по лицу министра образования Д. Табачника Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник 22 вересня отримав букетом квітів по обличчю від 17-річної студентки першого курсу Києво-Могилянської академії Дар'ї Степаненко. Як повідомило інформагентство УНІАН, інцидент стався на форумі міністрів освіти європейських країн "Школа XXI століття: Київські ініціативи". Під час виступу одного з учасників форуму студентка підійшла до Д.Табачника, який є модератором цього форуму, з букетом квітів і почала з ним розмовляти. Д.Табачник піднявся зі свого місця, щоб відповісти їй, і Д.Степаненко вдарила міністра квітами по обличчю.

Як розповіла Д.Степаненко журналістам, так вона висловила протест проти політики, яку проводить Д.Табачник, і проти того, що студентам заборонили сьогодні проводити акції протесту в різних місцях Києва.

Студентка була затримана міліцією, проте незабаром її відпустили під поруку народного депутата Андрія Парубія ("Наша Україна - Народна самооборона").