Верховная Рада направила в Конституционный суд законопроект об отмене неприкосновенностиВерховна Рада України направила до Конституційного суду (КС) законопроект про скасування недоторканності депутатів, президента і суддів. Як передав "УНІАН", за ухвалення відповідного рішення проголосували 389 народних депутатів.

Спрямування до КС проекту закону, внесеного заступником голови парламенту, одним з лідерів партії ВО "Батьківщина" Миколою Томенком, підтримали 173 члена фракції Партії регіонів, 99 депутатів від "БЮТ-Батьківщини", 51 член фракції "Наша Україна - Народна самооборона", 25 комуністів, 20 депутатів від Народної партії, 8 членів групи "Реформи заради майбутнього", а також 13 позафракційних депутатів.

Законопроект пропонує вилучити з Конституції ті статті, які забезпечують недоторканність народних депутатів, а також президента України і суддів усіх рівнів.

Довідка "SQ". Конституція вимагає обов'язкового висновку Конституційного суду України щодо конституційності законопроектів про внесення змін до Конституції з питань, що стосуються національної безпеки України, забезпечення прав і свобод людини і громадянина.