Министерство иностранных дел обнародовало список стран, в которые можно поехать без визСписок країн, куди українці можуть їздити без віз, розширено до 37. З 1 серпня список країн, куди українці можуть їздити без віз терміномом до 30 діб, поповнить Туреччина. Зараз у цьому списку значаться Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Туніс (за наявності туристичного ваучера), Бруней, Малайзія, Палау і Сейшельські острови. Про це повідомило інформагентство УНН з посиланням на дані Міністерства закордонних справ України.

Безвізовий режим поїздок для українців терміном до 90 діб діє в Хорватії з 1 квітня до 31 жовтня. А до 15 березня 2013 р. на термін до 90 діб можна без віз в'їжджати до Македонії. Крім того, на 90 днів без віз зараз можна їздити до Албанії, Аргентини, Бразилії (з метою туризму і бізнесу), Еквадору (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Ізраїлю, Намібії, Панами (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Парагваю. Казахстан, Киргизстан і Таджикистан також обмежили перебування на своїй території до 90 діб.

До Перу можлива безвізова поїздка на 183 дня (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету подорожі). Без віз, але не більше ніж на 14 діб, можна поїхати до Гонконгу. Не потрібні візи для поїздок до таких країн: Молдова, Грузія, Азербайджан, Узбекистан, Монголія, Вірменія, Білорусь, Антигуа й Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор і Свазіленд.