Вищий адміністративний суд України остаточно відмовив у реєстрації кандидатами в депутати екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко та екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Таке рішення суд прийняв сьогодні, 15 серпня, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Нагадаємо, ВО "Батьківщина" на своєму з'їзді затвердила Тимошенко першим номером партійного списку, Луценко - п'ятим помер. За українським законодавством особи, які мають непогашену судимість не мають права бути обраними народними депутатами України.

Довідка "SQ". Центральна виборча комісія 8 серпня відмовила у реєстрації кандидатами в народні депутати за партійним списком Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. За таке рішення на засіданні ЦВК у вівторок проголосували 10 членів Центрвиборчкому з 14 присутніх. Член ЦВК Олександр Шелест повідомив, що до ЦВК надійшли матеріали від Генеральної прокуратури і МВС, які свідчать про те, що Тимошенко і Луценко мають судимості, не погашені і не зняті в установленому законом порядку. "Батьківщина" оскаржила це рішення в суді.