Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги адвоката Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на 26 червня. Рішення про перенесення розгляду прийняте у зв'язку з відсутністю підсудної і необхідністю вивчити доповнення до касаційної скарги. Таке рішення оголосив головуючий у справі суддя Олександр Єлфімов, передало інформагентство "РБК-Україна".

Колегія суддів задовольнила відповідне клопотання представників прокуратури. Сторона захисту виступала проти перенесення розгляду касації.

Захист просить суд скасувати постанову Апеляційного суду Києва від 23 грудня 2011 р. у справі за обвинуваченням Ю.Тимошенко і вирок Печерського райсуду від 11 жовтня 2011 р., а кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко закрити у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину. Адвокат заявив про безпідставність рішень судів двох інстанцій, відзначає численні порушення прав Ю.Тимошенко під час досудового слідства, розгляду справи в суді першої інстанції і в апеляційному суді.

Довідка "SQ". Рішенням Печерського суду від 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була визнана винною в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р., її засудили до семи років позбавлення волі. Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові, зараз вона знаходиться на лікуванні в харківській ЦКБ № 5.