Верховна Рада України обрала Ігоря Калетника першим віце-спікером парламенту VII скликання. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", "за" проголосував 241 народний депутат.

У ході розгляду кандидатур на посаду першого віце-спікера Сергій Міщенко зняв свою кандидатуру. За його словами, він підготував конституційне подання, згідно з яким вимагає скасувати низку норм регламенту, щоб у позафракційних депутатів була можливість висловлюватися з будь-якого питання: "Я, як кандидат на пост першого віце-спікера, використовував весь свій час, щоб висловитися і знімаю свою кандидатуру", - заявив він.

Також ВР обрала віце-спікером парламенту Руслан Кошулинського, кандидатуру якого запропонувала фракція ВО "Свобода". "За" Кошулинського проголосували 305 народних депутатів.

Раніше опозиція внесла кандидатуру Кошулинського. Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив: "Ми не претендуємо на посади, але три опозиційні фракції ("Свобода", "УДАР" і "Батьківщина") прийняли рішення висунути кандидатуру Кошулинського на пост віце-спікера". Крім того, позафракційний народний депутат Олег Ляшко висунув на пост віце-спікера парламенту кандидатуру позафракційного депутата Анжели Лабунської.

Довідка "SQ". Раніше ВР приступила до розгляду кандидатур на посаду першого віце-спікера. Були запропоновані кандидатури Калетника (запропонувала фракція КПУ), Сергія Саса (від фракції "Батьківщина"), Сергія Міщенка (запропонував Ляшко) і Валентина Наливайченка (від фракції "УДАР"). Сас заявив, що знімає свою кандидатуру на користь Наливайченка.