Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності вдосконалення національного законодавства в частині введення повної заборони реклами алкогольних і слабоалкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів. Про це повідомив офіційний сайт президента з посиланням на уповноваженого президента України з прав дитини Юрія Павленка.

"Ми повинні йти до повної заборони реклами, включаючи приховану: алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива і слабоалкогольних напоїв", - заявив Ю.Павленко. Він звернув особливу увагу на важливість заборони прихованої реклами. "Неприйнятно, коли торговельні марки, під якими випускаються алкогольні вироби, є, зокрема спонсорами спортивних заходів, або їх представляють відомі люди", - підкреслив уповноважений з прав дитини.

Ю.Павленко також зазначив, що зараз в Україні вживання дітьми алкоголю, наркотиків і тютюну набуло загрозливих масштабів. "Саме тому президент України наполягає на повному виконанні всіма органами влади чинного законодавства, яке обмежує доступ дітей до алкогольної та тютюнової продукції, а також до її реклами", - заявив він.

Довідка "SQ". 22 вересня 2011 р. Верховна Рада ввела заборону реклами тютюнових виробів.