Політичні партії "Наша України", Українська народна партія та Конгрес українських націоналістів підписали декларацію про об'єднання. Як передав "УНІАН", до декларації, підписаної сьогодні, 7 липня, в Києві, також приєдналися понад 30 громадських організацій, серед яких - "Просвіта", "Меморіал", Спілка офіцерів України та інші молодіжні і громадські організації патріотичного спрямування.

У декларації наголошено, що, крім спільної участі у виборах, партії мають на меті формування єдиної української політичної сили. "Ми, представники патріотичних і національно-демократичних партій, за підтримки громадських організацій і рухів, українських церков заявляємо про об'єднання зусиль для забезпечення політичної відсічі і громадянської протидії наступу антиукраїнських сил", - йдеться в декларації.

Підписанти підкреслюють, що об'єднуються заради спільних цінностей і цілей, в тому числі відстоювання державної незалежності і безпеки, демократії, цілісності нації, її національної ідентичності, європейського вибору країни та добробуту держави.

"Переконані, що, лише об'єднавшись, ми зможемо якісно змінити державну політику і повернути Україну на шлях демократії, добробуту та європейського розвитку", - йдеться в декларації.

Довідка "SQ". Парламентські вибори в Україні відбудуться в жовтні 2012 р.