Генпрокуратура направила в суд дело о реанимобилях, закупленных правительством Ю. ТимошенкоГенеральна прокуратура України направила до суду кримінальну справу про реанімобілі, закуплені для МНС урядом Юлії Тимошенко. Як повідомив сайт ГПУ, цю справу розслідувало Головне слідче управління МВС України, і стосовно п'яти членів злочинного угруповання затверджено обвинувальний висновок.

Слідство встановило, що у 2007-2010 рр. організована група, до складу якої входили посадові особи МНС, привласнила кошти в особливо великих розмірах, виділені для закупівлі 27 санітарних автомобілів, чим державі було завдано збитків на суму 33,8 млн.грн. Під час досудового слідства на майно обвинувачених накладений арешт на суму понад 29 млн.грн. Організатори злочинної діяльності утримуються під вартою. Кримінальну справу для визначення підсудності направлено до Апеляційного суду Києва.

Довідка "SQ". Раніше ЗМІ повідомили, що ГПУ подала до суду позов про визнання недійсними рішень МНС від 12 листопада 2009 р. з визначення переможця тендера на постачання 27 санітарних автомобілів, визнання недійсною угоди, підписаної з переможцем тендеру - ТОВ "Лакшмі-Авто", а також стягнення з підприємства на користь держави більше 21 млн.грн.

ЗМІ також повідомили, що 4 лютого 2011 р. був узятий під варту колишній заступник начальника Департаменту матеріально-технічного забезпечення МНС. Генпрокуратура звинувачує його у перевищенні службових повноважень при організації ним закупівлі 27 реанімобілів, що призвело до нанесення збитків державі на суму близько 15 млн.грн.