Верховна Рада прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин встановлення результатів виборів на проблемних округах і зловживань у ході виборів. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", за це проголосували 232 народних депутати.

Згідно з постановою, голови парламентських фракцій повинні подати кандидатури голови, кількісного та персонального складу комісії. Крім того, Верховна Рада доручила Центральній виборчій комісії повторно вивчити матеріали результатів виборів у проблемних округах. Генеральній прокуратурі України, згідно з постановою доручено перевірити законність дій правоохоронних органів. Результати розслідування комісія повинна надати до парламенту до 9 листопада.

Депутати проголосували за постанову, яка була внесена "з голосу" і озвучена головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Довідка "SQ". Центральна виборча комісія 5 листопада визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п'яти одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223. ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звернулася до Верховної Ради з приводу прийняття нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах. У своїй постанові ЦВК зазначила, що вибори в цих округах проведені без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.