Кабмин создаст комиссию для изучения причин аварии под Люботином, в которой погибли семь человекПерший віце-прем'єр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв доручив створити міжвідомчу комісію для вивчення причин автомобільної аварії під Люботином 4 липня. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Я доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству охорони здоров'я, Мінсоцполітики, "Укравтодору" і Харківській облдержадміністрації створити відповідну міжвідомчу комісію для вивчення причин, ліквідації наслідків та надання допомоги потерпілим і членам сімей загиблих у цій автокатастрофі", - заявив віце-прем'єр, відкриваючи засідання 6 липня Кабміну.

Крім того, А.Клюєв вимага від керівництва МВС, Міністерства інфраструктури та органів місцевої влади вжити додаткових заходів для істотного підвищення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на автомобільному транспорті.

Довідка "SQ". ДТП сталося 4 липня в 16.35 на 457-му км траси Київ-Харків, недалеко від Люботина. В результаті загинули семеро осіб і ще вісім отримали різні травми. Мікроавтобус, що їхав за маршрутом Харків-Черкаси, і позашляховик "Toyota" рухалися в зустрічному напрямку. Водій автомобіля не впорався з керуванням і збив пішохода, який, за словами свідків, перебігав проїжджу частину. Після цього автомобіль виїхав на смугу зустрічного руху, де лоб у лоб зіткнувся з мікроавтобусом.