Инфляция в Украине за 5 месяцев составила 0,4%, в мае была дефляция 0,3%Інфляція в Україні за 5 місяців 2012 р. склала 0,4%, у травні була дефляція на рівні 0,3%. Про це повідомив сайт Державної служби статистики України.

На споживчому ринку в травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Найбільш суттєво (на 32,4%) здешевшали яйця. На 3,2-1% знизилися ціни на молоко, сало, масло, овочі, цукор, сир, рис, продукти переробки зернових. Окрім того, на 0,4-0,1% стали дешевшими яловичина, кисломолочна продукція, соняшникова олія. У той же час, на 3,7% здорожчали фрукти, на 0,4-0,2% зросли ціни на безалкогольні напої, м'ясо птиці, свинину, рибу та продукти з риби, маргарин.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, у т.ч. на тютюнові вироби - на 0,8%, алкоголь - на 0,7%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% в основному обумовлено сезонним зменшенням плати за гарячу воду, опалення - на 0,4%. Разом з цим послуги водопостачання і водовідведення стали дорожчими на 0,2% і 0,1% відповідно.

У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води зафіксовано зменшення тарифів на 0,1%, за рахунок здешевлення електроенергії.