Экс-министру охраны окружающей среды, работавшему в правительстве Ю.Тимошенко, дали три года за превышение власти

Колишній міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджений до трьох років позбавлення волі за перевищення влади і службових повноважень. Як повідомило інформагентство УНІАН, відповідне рішення прийняв 5 квітня суддя Солом'янського районного суду Києва Володимир Мельник.

Як повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня, суд визнав Г.Філіпчука винним за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), засудивши його до трьох років позбавлення волі і змінивши запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Г.Філіпчук був узятий під варту в залі суду і відправлений до ізолятора. За даними адвоката, Г.Філіпчук засуджений за перевищення влади і службових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою "Astapov Lawyers" про надання Мінприроди консультацій під час розгляду суперечки в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом України і компанією "Vanco International ltd" про розробку шельфу Чорного моря.

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію, оскільки вважає рішення суду абсурдним. М.Шупеня підкреслив, що Г.Філіпчук виконував доручення Кабінету міністрів.