Верховная Рада направила в Конституционный суд законопроект об ограничении депутатской неприкосновенностиВерховна Рада (ВР) сьогодні, 5 липня, прийняла постанову № 3251, що передбачає обмеження депутатської недоторканності і повторно направила відповідний законопроект до Конституційного суду України (КСУ) для отримання експертизи. За проголосували 236 народних депутатів, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб)" пропонує внести зміни до Конституції, згідно з якими народний депутат без згоди ВР не може бути притягнутий до відповідальності - затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього (зараз стосовно депутата не можна порушити кримінальну справу без згоди ВР).

Нагадаємо, раніше КСУ розглянув відповідний проект закону і визнав заплановані внесення до Конституції конституційними в частині обмеження депутатської недоторканності, але відхилив обмеження президентської недоторканності. Таким чином, депутати привели законопроект у відповідність з рішенням КСУ (з проекту закону виключено норми про обмеження президентської недоторканності). Саме в такій редакції проект закону і розглядатиме КСУ на відповідність до норм Конституції.