ЦИК обнародовала график избирательного процесса на парламентских выборах 2012 г.Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради України розпочнеться 30 липня. Це передбачено орієнтовним календарним планом підготовки й проведення виборів. Про це повідомила прес-служба Центрвиборчкому. Згідно з планом, ЦВК повинна оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня.

Вибори до парламенту відбудуться 28 жовтня (остання неділя жовтня - "SQ") і будуть проводитися за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться 30 липня й завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від попередніх парламентських виборів, реєструвати кандидатів, які балотуються за мажоритарною системою, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації партійних списків і кандидатів у мажоритарних округах мають бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день, повинна прийняти рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації.

ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах "Голос України" й "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж за п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Крім того, ЦВК оприлюднила список виборчих дільниць. У Харківській області їх буде 1688, з них 3 спеціальних. З повним списком виборчих дільниць у Харківській області можна ознайомитись тут.