П. Лазаренко хочет баллотироваться в Верховную Раду во главе "Громады"Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко братиме участь у виборах до Верховної Ради. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу партії "Громада".

"4 серпня відбудеться з'їзд партії "Громада", на якому будуть обговорені передвиборчі заходи партії і затверджені кандидати в народні депутати, які будуть висуватися за партійним списком і у мажоритарних округах. Партія піде на вибори на чолі зі своїм лідером - Павлом Лазаренком, який очолить першу п'ятірку партійного списку. До списку також увійдуть учені, представники місцевого самоврядування, громадські діячі", - сказано в повідомленні прес-служби.

Довідка "SQ". П.Лазаренко у 1996-97 рр. був прем'єр-міністром України. У 1998 р. стосовно нього було порушено кримінальну справу за розкрадання державних коштів. У 1999 р. він покинув межі України. У 2006 р. він був засуджений у США до дев'яти років тюремного ув'язнення за відмивання грошей, пізніше термін був трохи скорочений.

У законі України про вибори народних депутатів сказано, що кандидат повинен мешкати в Україні останні 5 років.