В Днепропетровске задержали подозреваемых в организации серии взрывовПравоохоронці затримали підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Як повідомив на брифінгу в Дніпропетровську міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, двоє затриманих є місцевими мешканцями до 40 років, і раніше до кримінальної відповідальності не притягалися. "Були місцевими, не були причетними до військової чи іншої служби в правоохоронних органах. Вони готувалися до скоєння цих злочинів, і у нас є повна інформація про те, які вони діяли і як проходила підготовка", - зазначив міністр.

За його словами, вибухи в Дніпропетровську 27 квітня були вчинені з корисливих мотивів - затримані особи, підозрювані в організації вибухів, вимагали 4,5 млн. дол.

Як повідомив генеральний ппрокурор України Віктор Пшонка, затримані четверо людей. За його словами, є всі докази, що всі чотири людини - безпосередні учасники цього злочину.

Довідка "SQ". 27 квітня у Дніпропетровську сталася серія вибухів у громадських місцях, у результаті яких постраждала 31 людина. Влада назвала вибухи терактами, були поширені фотороботи трьох підозрюваних. На 30 травня в лікарні Дніпропетровська залишався один постраждалий від вибухів.