В московском аэропорту Домодедово произошел взрыв. Погибло больше 30 человекВ аеропорту Домодєдово (Москва, Росія) сьогодні, 24 січня, близько 15.30 за київським часом у залі прильотів міжнародних рейсів стався вибух. За інформацією "РИА-Новости", під час вибуху загинула 31 людина, постраждали близько 130.

За інформацією заступник головного редактора радіостанції "Ехо Москви" Ірини Цвей, яка у момент вибуху перебувала в зоні вильоту, вибух в аеропорту, за попередніми даними, скоїв терорист-смертник.

Потужність бомби, підірваної в аеропорту, становила 5-7 кг у тротиловому еквіваленті. Вона була начинена металевими вражаючими елементами.

За даними "РИА-Новости", російські спецслужби були попереджені про можливість теракту в московському аеропорту. "До спецслужб надійшла інформація про те, що в одному з московських аеропортів, можливо, буде здійснений терористичний акт. Оперативники шукали трьох підозрюваних, але тим вдалося безперешкодно проникнути на територію аеропорту, відстежити момент вибуху, який здійснив їх спільник, і покинути аеропорт", - розповіло джерело агентства в правоохоронних органах.

Найімовірніше, терориста-смертника привезли на автомобілі і висадили на довготривалій стоянці автотранспорту, яка знаходиться з лівого боку аеровокзалу, додало джерело. Після цього терорист-смертник безперешкодно пройшов по першому поверху до сходів, піднявся на другий, де немає охорони і металодетекторів, і зробив підрив.